KOHTA ON JOULUUUUUUU !

 

Mutta tämä joulu ei tunnu minusta jotenkin normaalilta.. Sillä yleensä minulle ei ole kerrottu mitä saan lahjaksi, ei vieläkään siis kerrota.. tavallaan. Kaikki on alkanuy kyselemään mitä haluan lahjaksi, mutta minä en tiedä tai halua sanoa niitä, koska sitten ei ole niin kiva avata paketteja, kun tietää mitä niissä on. Miksi ei voisi enää saada niitä ihania lahjoja joitten huuma kestää korkeintaan uuteen vuoteen asti ja sitten  niitä käytetään ehkä kerran vuodessa? No siinä ei ole järkeä, mutta ne lahjat olivat kivoimpia silloin kun oli ''pieni''. Miksi kaikki ei voisi pysyä samanlaisena vuodesta toiseen? Miksi 15-vuotias ei saisi haluta olla pieni? Kaikki oli silloin kivempaa ja ei tarvinnut miettiä mitä tekee. Mutta toisaalta nyt isompana on myös enemmän vapauksia. Tämä joulu pohdinta lähti nyt vähän väärille raiteille, joten takaisin asiaan.

 


 

Mistä joulun tulon huomaa? Minusta alkaa ensimmäisen kerran tuntumaan joululta kun äiti tekee jouluruokia, meillä niitä on tarjolla pienemmällä kaavalla jo marraskuussa, mutta vain pari kertaa, eihän ne muuten maistuisi yhtä hyviltä jouluna! Toinen asia mistä huomaa joulun lähestyvän on piparkakkutaikina, joka on jääkaapissa odottamassa leipomista. Sitä on aivan pakko närppiä ja syödä. Se maistuu paljon paremmalta kuin paistettu! Kolmanneksi asiaksi voisi laittaa joulumainokset , jotka alkavat pyöriä telkkarissa. Osa niistä on aivan naurettavia, useita vuosia vanhoja, mutta juuri niistä tajuaa joulun lähestymisen.

 


 

Sitten vielä haluaisin kertoa tälläisesta asiasta. Meille tulee Joulupukki, sillä minulla on vasta 6-vuotias pikkuveli, joka vielä uskoo Pukkiin. Miksi uskon Joulupukkiin täytyy kadota? Oli paljon mukavampaa kun uskoi, silloin jännitti että ''Koska Pukki tulee?'' Se oli mukavaa, mutta edelleen tavallaan uskon Joulupukkiin, tai ainakin haluaisin uskoa. Mieti jos oikeasti jossain Korvatunturilla istuu valkopartainen satoja vuosia vanha mies ja hänen apurinsa valmistavat lahjoja lapsille, mutta vain nille lapsille joiden vanhemmilla tai sukulaisilla ei ole varaa ostaa heille lahjoja, vain niille jotka ovat oikeasti kilttejä. Ehkä niin on, sitä emme saa tietää.

 


 

Mutta hauskaa joulun odotusta kaikille! Ja palaillaan asiaan vielä lähempänä joulua, minä tästä lähden nyt avaamaan joulukalenterini, kun se on päässyt unohtumaan! :)